KUNSTANALYSE

Geheel nieuw is dat Van Beek Design tegemoet kan komen aan de behoefte van kunstbezitters om kosteloos meer informatie te krijgen over hun bezit. Vragen bijvoorbeeld over n betreffende kunstenaar, de staat van een werk (schilderij, tekening, foto, sculptuur), maar ook of voor het werk een interessante markt bestaat en wat de veilingopbrengsten in het verleden zijn geweest. Van Beek Design kan -middels ons datasysteem en netwerk- op deze vragen wellicht antwoorden vinden en hierin adviseren. Daarvoor kunt u dagelijks bij ons terecht (buiten de openingstijden ook op afspraak).
 

Wat is de waarde van uw schilderij en wat kunnen wij voor u betekenen?

Snelonderzoek.
Wij kijken vluchtig naar de eventuele artistieke waarde, de algemene conditie en of de kunstenaar voorkomt in de kunsthistorische archieven. Tevens kijken wij of er werk van de betreffende kunstenaar de laatste 20 jaar is verschenen op veilingen. Dit onderzoek is gratis.
 

Vervolgonderzoek
Wij kunnen middels onze connecties resultaten opvragen van geveilde werken van een betreffende kunstenaar. U krijgt na afloop een onderzoeksrapport, waarin vermeld de jaartallen, de namen van veilinghuizen en voor welke bedragen schilderijen van die kunstenaar zijn geveild. Dit kan ook handig zijn m.b.t. het eventueel verzekeren van uw kunstwerken. Tot slot geven wij u advies en contactgegevens van relevante veilinghuizen, in het geval u een werk wilt laten veilen. Dit onderzoek kost u 15 euro.